Hortipoint Dümmen Orange wijzigt commerciële organisatie

  Dümmen Orange wijzigt commerciële organisatie

  0

  Veredelaar Dümmen Orange gaat de commerciële taken in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) per regio aansturen. De twee EMEA-directeuren commercie voor de divisies bloemen en planten, respectievelijk Ringo Veenman en Perry Dekkers,  komen niet terug in de vernieuwde organisatie.

  Dümmen Orange hanteert buiten Europa, het Midden-Oosten en Afrika (afgekort EMEA) al langer een regionale opzet rond de diverse commerciële taken. Dat is volgens het bedrijf op de punten besluitvorming en marktbenadering slagvaardiger dan een traditionele aanpak per divisie – planten of bloemen – voor een groot aantal landen tegelijk. Commercieel directeuren van die divisies voor EMEA zijn overbodig in deze nieuwe opzet, wat betekent dat Ringo Veenman en Perry Dekkers het bedrijf in week 40 verlieten.

  Regiomanagers in de Benelux, Afrika, Zuid-Europa en Oost-Europa krijgen in de nieuwe situatie een belangrijkere rol. Voor de Benelux is de regiomanager Reinoud Hagen. Noelia Mansilla wordt algemeen commercieel verantwoordelijke voor EMEA en leidt de regionale teams.

  Effectiever werken

  Dümmen Orange stelt dat het Sales EMEA-team effectiever gaat werken als één bedrijf, één team. Het vereiste talent, de benodigde mogelijkheden en het potentieel is aanwezig om de strategie van het bedrijf uit te voeren. Training gaat helpen deze leidende positie te behouden, de algehele prestaties te verbeteren en de talenten op de best mogelijke manier te gebruiken. Naast de vernieuwde indeling zal meer aandacht worden besteed aan de lokale marktdynamiek en kansen, om dichter bij de telers te komen en hen klantgericht te ondersteunen.

  Speciale retailfunctionaris

  Naast het overstappen op een subregionale aanpak, komt er een speciale retailfunctionaris. Deze persoon geeft leiding aan de retailactiviteiten die de veredelaar samen met haar kwekers uitvoert om de zichtbaarheid en commerciële kansen van soorten te benutten in dit segment.

  Ringo Veenman
  Perry Dekkers
  Hans Neefjes
  Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Reageer op dit artikel

  avatar