Hortipoint Dutch Flower Group boekt minder winst door daling pond

Dutch Flower Group boekt minder winst door daling pond

0

Dutch Flower Group (DFG) heeft vorig jaar een winst geboekt van ruim €20 miljoen. Dat is veel minder dan in 2017, toen er nog €35 miljoen winst werd behaald. Boosdoener is de daling van het Britse pond, zegt Harry Brockhoff, CFO van het bloemen- en plantenhandelsconcern vandaag in het Financieele Dagblad (FD).

Een kwart van zijn omzet van €1,52 miljard behaalt DFG in het Verenigd Koninkrijk. Hoewel de waarde van het pond vorig jaar naar beneden ging, heeft die ontwikkeling de verkopen van DFG in het VK geen windeieren gelegd. De omzet van het concern steeg er vorig jaar zelfs van €350 miljoen naar €375 miljoen, meldt het FD. „We hebben onze positie op het schap verbeterd”, aldus Brockhoff in de zakenkrant. Hij geeft toe dat de lokale bedrijven van het concern in het VK daarvoor wel de boeketten moesten aanpassen. Eén grote bloem in plaats van twee bijvoorbeeld. Of een bijzondere verpakking.

Foto: Shutterstock

DFG verwacht dit jaar door de omzetgrens van €1,6 miljard heen te breken. Dat is volgens Brockhoff vooral te danken aan een handvol overnames door DFG van kleinere handelsbedrijven in binnen- en buitenland, zo schrijft het FD.

Quincy von Bannisseht
Quincy von Bannisseht is redacteur van het Vakblad voor de Bloemisterij. Voor onderwerpen op het gebied van onder meer handelspolitiek, economie, agribusiness, logistiek en marktontwikkelingen draait hij zijn hand niet om.

Reageer op dit artikel

avatar