Dutch Flower Group gaat aantal telers financieel ondersteunen

Dutch Flower Group heeft haar strategie aangepast en een van de prioriteiten voor de komende jaren is ‘team up with growers’. Dit betekent dat DFG de samenwerking met kwekers intensiveert. In de praktijk houdt dit in dat zij in sommige gevallen ook kwekerijen ondersteunt met een financiering, zoals zij onlangs bij Herburg Roses hebben gedaan.

Dutch Flower Group gaat niet zelf telen, maar om meer grip te houden op de kosten, het aantal innovaties en aanbod, kiest zij er soms voor om telers een lening te verschaffen. CEO Jan van Dam: „Dutch Flower Group doet dit al langer, maar we hebben nu een duidelijk plan en weten bij welke productgroepen we het willen doen. We maken afspraken over assortiment, kwaliteit en garanderen 100% van de afzet.” 

De constructie is onlangs toegepast bij Herburg Roses. Dit rozenbedrijf levert al langer 100% van de productie aan DFG. Herburg Roses nam onlangs Nini Flowers in Kenia over. Dutch Flower Group financiert voor een klein deel mee met deze uitbreiding, op verzoek van Herburg Roses. „Ons areaal is meer dan verdubbeld en we willen iets meer zekerheid inbouwen. Door deze financiering wordt de commitment naar elkaar toe versterkt en halen we de banden strakker aan. Er is geen sprake van participatie, wel van een sterkere relatie”, zegt managing director Philippe Veys.

Meer lezen over deze samenwerking en strategie van DFG? Lees het in Vakblad voor de Bloemisterij. Het artikel is ook hier digitaal te lezen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties