Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Dutch Flower Group genomineerd voor Familiebedrijven Award 2018

Dutch Flower Group genomineerd voor Familiebedrijven Award 2018

0

Dutch Flower Group is uit vijfhonderd bedrijven, samen met vier andere familiebedrijven, doorgedrongen tot de finale voor de Familiebedrijven Award 2018. Dat heeft de Stichting Familiebedrijven Award, een initiatief van topondernemer John Fentener van Vlissingen, vandaag bekend gemaakt. Wie met de award naar huis gaat, zal op 11 april blijken tijdens de prijsuitreiking in Den Haag.

Dutch Flower Group, eigendom van de families Van Zijverden en Van Duijn, omvat dertig gespecialiseerde bloemen- en plantenhandelsbedrijven die gezamenlijk de hele sierteeltketen bedienen. Onder het devies ‘Making Life Colourful’ zijn kennis, kwaliteit, service, innovatie en duurzaamheid leidend in de bedrijfsvoering.

Behalve Dutch Flower Group zijn ook Afas Software, KlokHolding, Joh. Mourik & Co., Royal Verstegen voor de prijs genomineerd. De Familiebedrijven Award bestaat sinds 2012 en wordt jaarlijks uitgereikt aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. Vorig jaar ging de award naar de Terberg Groep, in 2016 naar Enza Zaden, in 2015 naar Koninklijke De Heus, in 2014 naar Westland Kaas en in 2013 naar Gassan Diamonds.

Écht familiebedrijf of niet
De Familiebedrijven Award wordt ondersteund door ABN AMRO en KPMG. KPMG verzorgt de onafhankelijke selectie van familiebedrijven op basis van acht criteria en de randvoorwaarden waarmee wordt getoetst of de onderneming ook een écht familiebedrijf zijn volgens de definitie van de Europese Commissie. Nadat een top is bepaald, kiest de zes personen tellende jury het winnende familiebedrijf. De bestuurder van deze familieonderneming treedt dan voor de periode van een jaar toe tot de jury.

Reageer op dit artikel

avatar