Dutch Flower Group: ’Groothandel is helemaal weggevallen’

Bij Dutch Flower Group is de omzetdaling vanwege coronacrisis per bedrijf en divisie enorm verschillend. Harry Brockhoff, financieel bestuurder: „Het groothandelssegment is weggevallen en meerdere landen zitten volledig op slot. Orders met kwekers hebben wij moeten cancellen of zijn in omvang afgenomen.”

 

Brockhoff spreekt van een intense crisis. Zo’n terugval heeft hij niet eerder meegemaakt. De impact is enorm en de vraag van klanten moet continu naar beneden toe worden bijgesteld. Het bedrijf heeft afscheid genomen van zijn uitzendkrachten en stelt investeringen uit. Maar de continuïteit van het handelsbedrijf komt volgens de CFO dit jaar niet in gevaar.

Veranderingen treden op

De lijntjes van DFG op supermarkten lopen nog door, onder meer richting Scandinavië, Duitsland en Engeland. Er  treden wel veranderingen op.  „Supermarkten in binnen- en buitenland geven voorrang aan andere producten en levensmiddelen. De distributiecentra zitten vol en transport van bloemen en planten moet nu anders geregeld worden. Dit logistieke deel pakken wij op.”

Verkopen Engelse Moederdag liepen door

Wat betreft de verkopen voor Engelse Moederdag geeft Brockhoff aan dat het ietsje onder druk stond, maar dat het niet is stil gevallen. Alle bloemen waren 16 maart in Engeland aanwezig om verwerkt te worden. Het is volgens de CFO afwachten. „Het is wel duidelijk dat er de komende weken geen verbetering optreedt. Zitten we op het diepste punt of wordt het erger? Het is allemaal zo onzeker.”

Noodfonds

DFG heeft nauw overleg met FloraHolland en andere organisaties over hoe hard de sector getroffen wordt. Brockhoff geeft aan het belangrijk te vinden één geluid aan Den Haag te laten horen. „We worden met z’n allen enorm hard getroffen. We moeten ervoor zorgen dat de financiering van kwekers niet gevaar loopt. We vragen coulance en ondersteuning. Veel zal afhangen van een noodfonds.”

 

 

CFO Harry Brockhoff is een van de vakgenoten die deze week in het Vakblad voor de Bloemisterij vertelt over zijn ervaringen met het coronavirus. Het complete verhaal is ook online te lezen (na inlog) via deze link 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties