Dutch Flower Group slaat slag in de Verenigde Staten

Dutch Flower Group (DFG) heeft de Amerikaanse The USA Bouquet Company overgenomen. Deze in Miami gevestigde leverancier van boeketten, met zes import- en distrubutiepunten in de Verenigde Staten, gaat vallen onder de Retaildivisie van DFG. Dit heeft Dutch Flower Group dinsdag bekendgemaakt.

The USA Bouquet Company is volgens DFG een toonaangevende leverancier van supermarktketens in Amerika en organiseert ook de e-fulfilment activiteiten van bloemen en planten voor e-commerce retailers, zo meldt het bedrijf in een verklaring. Dutch Flower Group is in de Verenigde Staten al gevestigd met Intergreen. Ook is het bedrijf via exporteur Holex marktleider vanuit Nederland naar de VS.

USA Bouquet wil met ondersteuning van de Retaildivisie van DFG F haar marktpositie verder verstevigen, gebruik makende van de gezamenlijke know-how en kennis. Met de gezamenlijke strategie, waarbij voor de samenwerking met retailers consumentenbeleving rondom bloemen en planten centraal staat en category management als uitgangspunt wordt gehanteerd, verwachten beide partijen positieve resultaten van de samenwerking.

Consolidated Fresh Solutions (CFS), de logistieke dienstverlener voor USA Bouquet, valt ook onder de samenwerking. Dit geeft Dutch Flower Group voor haar Retaildivisie de mogelijkheid om de logistieke services voor haar klanten verder te optimaliseren, zo verklaart het bedrijf.

Boudewijn Rip, Director Retail van Dutch Flower Group, zal verantwoordelijk worden voor de integratie en het optimaliseren van de samenwerking tussen de bedrijven. Het management team van The USA Bouquet Company blijft ongewijzigd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties