Hortipoint Dutch Flower Group volledig eigenaar van Panalpina Airflo

Dutch Flower Group volledig eigenaar van Panalpina Airflo

0

Dutch Flower Group neemt de aandelen van DSV Panalpina in Panalpina Airflo over. Als de mededingingsautoriteiten in Nederland en Kenia hun goedkeuring geven is de overdracht een feit.

Panalpina heeft een meerderheidsbelang in Panalpina Airflo. Ze wil dit belang verkopen aan Dutch Flower Group dat momenteel een minderheidsbelang in Airflo heeft. De mededingingsautoriteiten van Kenia en Nederland onderzoeken momenteel de overname door DFG. Komende maanden verwachten partijen uitsluitsel te krijgen over de deal.

DFG is blij dat ze de mogelijkheid heeft om alle aandelen van Airflo te kopen. Het doel van DFG is om de bevoorrading uit Afrika voor zichzelf en bestaande klanten van Airflo te versterken. In 2015 verkocht DFG nog een meerderheid van de aandelen van Airflo aan Panalpina. Dat lees je hier.

Airflo houdt zich bezig met de handling en het vervoer van versproducten, zoals groente en bloemen, door de lucht.

Het management van Airflo verandert niet.  Pim dee Wit is algemeen directeur van Airflo in Nederland en Peter Verner Kristensen is algemeen directeur van Airflo in Kenia.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar