Dutch garden in Disneyland Parijs

In 2017 komt er in Disneyland Parijs een door Jacqueline van der Kloet en Manon Hazebroucq ontworpen, kleurentuin recht tegenover het Newport Bay Club Hotel. Het is een pilot, die in de jaren daarna op andere locaties in Disneyland Paris wordt uitgerold.

De locatie, de omvang van de 3.000 m2 grote tuin en het ontwerp moeten de aandacht van miljoenen bezoekers trekken. Namens het consortium van bedrijven en organisaties coördineert en stimuleert Blooming Breeders de samenwerking in de Dutch Garden. Deelname aan het platform is nog mogelijk.

Bekijk hier een filmpje met onder meer Jan de Boer van Barendsen over de tuin in Disneyland, Parijs.

Op 14 februari- In een eigen stand introduceren vrijwilligers op HortiContact, van 14 tot en met 16 februari in Gorinchem, voor vakgenoten het concept van de Dutch Garden op Disneyland Parijs.

De deelname via stand 184A aan HortiContact is na de kick-off begin februari erop gericht om potentiële participanten uit de sierteeltsector mee te laten liften op het initiatief. Mickey Mouse opgestoken met rode gerbera’s en witte en blauwe lisianthus is de eyecatcher in de stand op HortiContact. ‘De Dutch Garden verbreedt de markt, vergroot het bloemen- en plantenverbruik en draagt zo bij aan geluk en gezondheid. Daar kunnen alle ondernemers in de sierteeltsector op meeliften’, is de redenering.