Duurzame certificaten beter herkenbaar op RFH-klokken

Meegeven van informatie over duurzame certificaten wordt vanaf 19 december eeenvoudiger op klokken van Royal FloraHolland (RFH). Het ontzorgt de kweker, maar draagt ook bij aan een zo actueel en betrouwbaar mogelijk tonen van certificaten op de klok.

Tot nu valideerde en vulde FloraHolland alleen de certificaten MPS-ABC en Global-GAP in. De kweker zorgde zelf voor het meegeven van de overige certificaten via de EAB. Vanaf 19 december 2019 wijzigt en vereenvoudigt de werkwijze voor het meegeven van een certificaat. De EAB bij de klokaanvoer wordt namelijk dan automatisch gevuld met de certificaten bij binnenkomst van de partij. Via Floricode ontvangt FloraHolland deze gegevens vanuit de certificerende organisaties. Omdat Floricode nog niet van al deze organisaties de certificaatinformatie ontvangt, vult de kweker voor een klein aantal certificaten deze code nog zelf in.

De vraag van de consument naar betrouwbare en duurzaam geproduceerde bloemen en planten neemt toe. Handelaren en retailers stellen steeds daarom meer eisen op het gebied van duurzaamheid. Een certificaat toont aan hoe de producten zijn geproduceerd. En het biedt zodoende kansen voor de kwekers in de afzetmarkt, die steeds meer om gecertificeerde producten vraagt.

 

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties