€ 23 miljoen extra voor klimaatregelen glastuinbouw

Het kabinet maakt ruim € 30 miljoen vrij voor innovaties die bijdragen aan CO2-reductie in de glastuinbouw en het terugdringen van uitstoot in de veehouderij. Hiervan is het leeuwendeel, € 23 miljoen, bestemd voor de glastuinbouw meldde Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Glaskracht, op het PlantgezondheidEvent op 8 maart.

Hoogstwaarschijnlijk komt het landbouwministerie volgende week met een concretere uitwerking van de besteding van dit extra budget. Het kabinet stelt tot en met 2030 jaarlijks € 300 miljoen beschikbaar voor maatregelen die bijdragen aan de ambitie om de CO2-uitstoot in Nederland met 49% te verminderen in 2030. De ministerraad heeft nu de investeringen voor 2018 vastgesteld. Vanaf volgend jaar zal het investeringsbudget worden gebruikt voor maatregelen uit het Klimaatakkoord.

Dit energiebudget komt bovenop het jaarlijks budget van € 4 miljoen voor het programma Kas als Energiebron, € 5 miljoen voor de subsidieregeling Marktintroductie energie-innovaties (MEI) en € 5 miljoen voor de subsidieregeling Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw ((EHG)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties