Vakblad voor de Bloemisterij Het vak EasyGrow benut IPM om horizon naar oosten te verbreden

EasyGrow benut IPM om horizon naar oosten te verbreden

0

De meeste hedera’s (30%) van EasyGrow gaan nog steeds naar het Verenigd Koninkrijk. Echter, eigenaar Johan Eggermond wil zich niet laten verrassen door eventuele gevolgen van de Brexit. Daarom richt hij zijn vizier meer op Duitsland en het Oostblok. Met deze plannen is deelnemen aan IPM een goede investering van tijd, energie en geld, aldus de hederakweker.

Voor de tweede keer bouwt Johan Eggermond dit jaar zijn stand op op de IPM. Over zijn eerste deelname in 2017 is hij zeer tevreden. Zijn verwachtingen zijn dit jaar iets minder hooggespannen, maar deelname is een must gezien zijn bedrijfsstrategie.

Eenvoudige stand

Zoon Jeroen bouwt om de 2 tot 3 jaar een nieuwe eenvoudige stand, waarmee zijn vader ook op de Trade Fair staat. „Hedera is ook maar een eenvoudig product. Het is geen chique stand, maar ook zeker geen houtje-touwtje stand. En trouwens een stand verkoopt geen producten, maar de kwaliteit van het product zelf.

Volgend jaar is Eggermond weer toe aan een nieuwe frisse stand. Of hij daar ook weer op de IPM gaat staan, laat hij afhangen van de respons dit jaar. „Een tweede beursdeelname is vaak minder succesvol, zeker in een gewas waarmee innoveren beperkt blijft”, verwoordt de IPM-deelnemer.

Lees meer over de deelname van EasyGrow aan IPM in de Bloemisterij van aanstaande vrijdag 19 januari.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar