Een betere Pasen voor Veiling Rhein-Maas dan vorig jaar

Veiling Rhein-Maas startte het tweede kwartaal van 2020 met een positieve verkoop rond Pasen. De veiling in Straelen-Herongen realiseerde een hogere omzet in de week voor Pasen dan vorig jaar. De verkoop vond grotendeels digitaal plaats.

Als gevolg van de capaciteitsuitbreiding voor Kopen Op Afstand (KOA), namen de klanten van Veiling Rhein-Maas in toenemende mate via KOA deel aan de veiling. Klanten kochten ook via de inkoopkanalen klokservice, klokvoorverkoop en de webshop in. De webshop, die in januari officieel online ging, heeft tijdens de week voor Pasen zelfs de hoogste weekomzet tot nu toe behaald. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2020 waren al circa 450 klanten en aanvoerders voor de in- en verkoop via de webshop geregistreerd.

Het eerste kwartaal van 2020 ging bij Veiling Rhein-Maas ook zeer bevredigend van start. Zo lag de productomzet aan het einde van kalenderweek 11 iets boven het niveau van 2019.

Daarna volgde de bijna volledige ineenstorting van de bloemen- en plantenmarkt. Dit was een gevolg van de verordeningen en voorschriften die de Duitse Bondsregering en de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen in het kader van de corona-crisis uitvaardigden.

Optimale weersomstandigheden

Pas na aanpassing van de aanvoerhoeveelheden, de hygiëne- en beschermingsmaatregelen die werden getroffen en de uitbouw en uitbreiding van de digitale verkoopkanalen Kopen-Op-Afstand (KOA), klokvoorverkoop en webshop, herstelde de markt in Straelen-Herongen zich in kleine stapjes. Bovendien mochten de bloemisten in Noordrijn-Westfalen, die op 17 maart van de autoriteiten te horen kregen dat ze hun deuren moesten sluiten, weer open. De optimale weersomstandigheden droegen bij aan deze positieve ontwikkeling.

In het kader van de opgelegde veiligheidsmaatregelen blokkeerde de Duitse veiling ongeveer de helft van de zitplaatsen in de afmijnzaal om de noodzakelijke minimumafstand van 1,5 meter tussen de klanten te behouden en hun veiligheid te verhogen. Daarnaast installeerde de veiling aan alle tribunezitplaatsen beschermende schermen.

Lees hier eerdere berichten over Veiling Rhein-Maas

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties