’Een plant moet echt iets toevoegen’

  Spiraea japonica Double Play Doozie van Valkplant won deze week de KVBC Summer Challenge. Een beurskeuring zonder beurs. „Of de keuring zonder fysieke beurs ook dezelfde aandacht genereert is natuurlijk nog maar de vraag”, aldus Saskia Janssen van Valkplant.

  „Double Play Doozie is echt vernieuwend. Zowel qua bloeikleur, het feit dat hij gedurende het groeiseizoen met nieuw rood loof uitloopt als de lange doorbloei. De combinatie maakt dat de plant van het voorjaar tot het najaar visueel aantrekkelijk is”, aldus Janssen. Zelf is ze erg enthousiast over de nieuwe introductie. „Maar als een onafhankelijke jury dat bevestigd, is dat natuurlijk veel waardevoller. Dat is voor ons een reden om aan noviteitenkeuringen mee te doen.”

  Wat verwacht u van deze keuring?

  „Of de keuring zonder fysieke beurs ook dezelfde aandacht genereert is natuurlijk nog maar de vraag. „Onze Spiraea jap. ‘NCSX2’ (Double Play Doozie) heeft nu de keuring gewonnen, maar of het ons hetzelfde brengt als met een reguliere Plantariumnoviteitenkeuring zal de toekomst leren.

  Wat is voor u bepalend bij introductie?

  „Voor ons is het heel belangrijk dat nieuwe soorten echt gebleken sterke goede vernieuwende planten zijn; proven winners. Wij zetten deze planten onder het merk Proven Winners in de markt. Als ze niet voldoen aan onze eisen, zetten we de naam van het merk op het spel.”

  Lees het hele interview met Saskia Janssen in het digitale magazine of lees het in De Boomkwekerij 19 die deze vrijdag op de mat ligt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties