Home Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Eenmalige plastic plantentrays verguisd

Eenmalige plastic plantentrays verguisd

0
Eenmalige plastic plantentrays verguisd

Follow The Money onthulde begin deze maand dat Royal FloraHolland jaarlijks miljoenen euro’s verdient aan eenmalige plastic plantentrays. Hoewel het volgens de bloemenveiling om veel minder geld gaat dan werd gemeld, raakten de onderzoeksjournalisten wel een gevoelig punt. De sierteeltketen slaagt er namelijk maar niet in het gebruik van eenmalige plastic plantentrays terug te brengen. Hoe komt dat?

Jaarlijks zou Royal FloraHolland (RFH) €5 miljoen aan eenmalige emballage verdienen, onthulde Follow The Money (FTM) op 3 november, daarbij doelend op de stroom aan eenmalige plantentrays die de veiling dagelijks verwerkt. Dat bedrag is volgens RFH veel te hoog. „Aan de eenmalige plastic plantentrays verdienen we jaarlijks zo’n €2 miljoen”, zegt woordvoerder Michel van Schie.

Hij benadrukt dat tegenover de baten van de emballage ook kosten staan. „Denk aan de investeringen in fust (zoals bloemenemmers), de schoonmaak van emmers, maar denk ook aan de aanschaf van de meermalige plantentrays en de kosten van het draaiend houden van het bijbehorende statiegeldsysteem.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties