Eerste koper ordert via nieuwe koppeling met Floriday

  Handelsbedrijf Hilverda De Boer heeft afgelopen week via een API-koppeling met succes via Floriday de eerste order geplaatst bij een kweker. Met deze volledig digitale transactie werd in de praktijk de koper-koppeling voor Floriday getest.

   

  Het slagen van deze test is volgens Royal FloraHolland een belangrijke mijlpaal voor het programma 100% Digitaal,  een van de hoekstenen in de strategie de veiling. Het betrof de eerste live transactie via de zogenaamde Blueroots-API in de praktijk. De bestelling van Hilverda De Boer, mede-initiatiefnemer van Blueroots, kwam binnen bij gerberakwekerij Jac. Oudijk, die zijn aanbod op Floriday heeft staan. Jac. Oudijk leverde conform bestelling uit aan Hilverda De Boer. De geslaagde transactie was volledig volgens de richtlijnen van 100% Digitaal. Daarmee is Hilverda De Boer de eerste Blueroots-koper die aan de 100% Digitaal voorwaarden voldoet.

  Azadin Ouriouer, inkoopmanager Hilverda De Boer: „Wij werken vanuit onze eigen software via de Blueroots koppeling met Floriday. De verandering van 100% Digitaal is dat we een gedeelte van onze inkoopprocessen anders inrichten. Door meer vanuit systemen te werken, hoeven we minder vaak orders door te bellen naar kwekers. Dit scheelt veel tijd, die we weer kunnen besteden aan relatiemanagement met diezelfde kwekers.”

  Actief aanbod online zetten
  Als Hilverda De Boer volledig digitaal wil handelen, dan is het zaak dat álle kwekers die hen direct  beleveren de komende maanden actief hun aanbod online zetten in of via Floriday. Wanneer hun aanbod volledig digitaal kan worden verhandeld, zullen alle transacties voldoen aan de 100% Digitaal eisen. Het aanbod online zetten geldt uiteindelijk voor alle kwekers die direct met kopers handelen.

  De komende periode zullen meer kopers in de testomgeving testen uitvoeren via de API-koppeling. Bij succesvolle resultaten zullen ook deze kopers met de eerste kwekers zaken gaan doen. Het aantal kwekers wordt hierna opgeschaald.

  API 
  Een API (Application Programming Interface) is een koppeling die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. Floriday maakt zowel aan de koper- als aan de kwekerkant gebruik van API-koppelingen zodat kwekers en kopers met een eigen softwarepakket kunnen koppelen aan Floriday. Voordeel hiervan is dat kwekers en kopers in hun eigen pakket kunnen blijven werken, maar dat alle informatie wel beschikbaar is via Floriday. Deze API-koppeling vervangt uiteindelijk de traditionele VMP-koppelingen. Blueroots heeft een eigen API-koppeling ontwikkeld om meer data te kunnen delen met kwekers, onder meer over waar producten precies terecht komen in de afzetmarkten.

   

  Meer info over het programma 100% Digitaal en Blue Roots via deze link

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties