Eerste silo aangesloten op Rainlevelr

Lisianthuskwekerij Montana uit Poeldijk is het eerste bedrijf dat met een watersilo meedoet aan het project Rainlevelr. Er is nu ruim 11.000 kuub waterberging beschikbaar als extra opvangcapaciteit bij extreme neerslag in het Westland.

Installatiebedrijf Avant Projects uit De Lier maakte de silo van kwekerij Montana gereed voor deelname aan het project Rainlevelr. Ze zijn daarbij begeleid door het Hoogheemraadschap Delfland.
Rainlevelr is een samenwerkingsverband van Hoogheemraadschap van Delfland, gemeente Westland, LTO Noord Glaskracht en verschillende Westlandse telers. Telers die deelnemen aan dit project, dragen bij aan het voorkomen van wateroverlast door vóór een zware bui ruimte te maken in hun bassin of silo. Hierdoor kan er meer regenwater in het bassin of de silo opgevangen worden, waardoor wateroverlast in het Westland minder snel zal ontstaan.

Op naar 200 ha aansluitingen
Er zijn nu 19 aansluitingen, samen goed voor ruim 111 hectare en 11.118 kubieke meter berging. Er is 49 hectare in de intakefase. Eind 2019 hoopt men 200 hectare aangesloten te hebben. Saskia Jouwersma van het Hoogheemraadschap van Delfland tevreden. “Je merkt dat de naamsbekendheid van Rainlevelr toegenomen is. En dat helpt enorm. Nu ook silo’s, zoals bij Montana Lisianthus, hun succes bewezen hebben, wordt ons potentieel alleen maar groter. We kijken vol vertrouwen naar de toekomst”.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties