Eigen veredeling steeds belangrijker voor Beekenkamp

Met de begonia Dreams MacaRouge won Beekenkamp Plants Ornamentals de FleuroSelect Award 2019. Een kroon op het werk dat zo’n vijf jaar geleden begon. Het bedrijf zet in op nog meer noviteiten in hun ‘ornamentals’ uit eigen veredeling, vertelt directeur Marc Driessen

Begonia is voor Beekenkamp Plants Ornamentals de onze grootste gewasgroep. Wereldwijd zijn ze marktleider in de vermeerdering van stekbegonia’s. De basis is gelegd door de bedrijven Florema en Eveleens, die ze overnamen. Sinds 2009 veredelen ze begonia onder de naam Beekenkamp Plants. Ze hebben eigen cultivars en produceren onder licentie tevens uitgangsmateriaal van begonia’s die we niet zelf veredelden. Dat betreft zowel zaad- als stekbegonia’s.

Begonia Dreams MacaRouge, winnaar van de FleuroSelect Award 2019

Snelle doorbraak

Dreams MacaRouge brak relatief snel door. Ongeveer vijf jaar geleden zagen ze hem voor het eerst als kruisingsresultaat van hun veredelaar Sven Oostvogels. De plant viel op vanwege zijn kleur, maar je wilt ook weten hoe hij gedijt in verschillende klimaatzones, hoe de stekproductie is, hoe hij groeit, hoe de cultivar zich houdt tijdens transport, etcetera.

Groeien op nieuwe locatie

Directeur Marc Driessen vertelt in een interview met het Vakblad voor de Bloemisterij dat  Beekenkamp Plants Ornamentals zich meer wil profileren als veredelaar. Een investering voor rond 2021 is nieuwbouw van de locatie waar ze veredeling, ons Elite-programma en een showtuin voor onze gewassen kunnen samenvoegen. Beekenkamp Plants Ornamentals wil groeien, en doet dat liefst met de huidige fifty-fiftyverdeling tussen stekgewassen en zaaigoed.

Het hele interview met Marc Driessen leest u in het Vakblad voor de Bloemisterij van week 25 en online (na inloggen)

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties