Eindejaars Plantenjacht van Kerst tot 3 januari

  FLORON organiseert deze winter voor de vijfde maal de Eindejaars Plantenjacht. In een ogenschijnlijk onmogelijk periode, van Kerst tot 3 januari, gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. FLORON is benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. Iedereen kan meedoen.

  De onderzoeksorganisatie verwacht deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend aanwezig zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken, zoals we in eerdere jaren hebben gezien.

  De Eindejaars Plantenjacht is een mooie aanleiding om er samen gezellig op uit te trekken en de bloeiende planten te noteren die je tegenkomt in het bos, op de hei of in stad of dorp. Door het gehele land organiseren natuurorganisaties plantenjachten. In de activiteitenagenda vind je een overzicht.

  De regels

  • Kies een moment van 25 december (Eerste Kerstdag) t/m 3 januari, met goed weer voor een wandeling.
  • Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan. Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik de zoekkaart hiernaast om planten op naam te brengen.
  • Geef de resultaten door aan FLORON door het meldingsformulier in te vullen. Laat ook zien wat je gevonden hebt op Twitter met #plantenjacht. En deel je mooiste foto’s op onze Facebook-pagina of die van jezelf. Zo maak je andere natuurliefhebbers enthousiast om ook mee te doen.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties