Emsflower wordt Nederlandse pot- en perkplantenteler in Duitsland

In september 2022 is pot- en perkplantenkwekerij Emsflower geheel gevestigd in Emsbüren. Dan zijn de 17 ha in Denekamp geheel in handen van de buurman, tuincentrum Oosterik, en de kwekerij van 7 ha in Erica, die nu te koop staat, verkocht. Dat maakt Bennie Kuipers volgens eigen zeggen nog geen volledig Duitse kweker, maar een Nederlandse pot- en perkplantenteler in Duitsland.

De kwekerij van 10 ha in Fretzdorf nabij Berlijn heeft Kuipers vorig jaar al van de hand gedaan. Blijft alleen nog over de 4 ha opkweek geraniumstek in Tanzania.

Uitbreiding in Emsbüren

De 100 ha die Kuipers in 2003 kocht in Emsbüren is nu helemaal volgebouwd met 64 ha kasoppervlak, 2 ha containerveld, 2,4 ha tuincentrum, 5,5 ha Erlebnispark en de rest met de aankleding van het bedrijf inclusief groot parkeerterrein. Kuipers heeft het reuze naar zijn zin net over de grens bij Twente. Hij is zich al weer aan het oriënteren om uit te breiden direct grenzend aan het huidige bedrijf.

In Emsbüren combineert hij nog steeds de teelt van pot-, perk- en vaste planten met het telen van tomaten. Laatstgenoemde teelt is het afgelopen jaar verder uitgebreid. Allemaal verwarmd met restwarmte van de eigen biobrandstofcentrale.

Gecentreerd bedrijf

Met alles op één plaats, gaat een wens van Kuipers in vervulling: een gecentreerd bedrijf met effectieve logistiek en transport, zowel binnen- als buiten het bedrijf. Het bedrijf bevindt zich dichtbij de A30/A1 (de internationale snelweg van oost naar west) en A31 (de internationale snelweg van noord naar zuid).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties