Engeland wil coronamaatregelen voorzichtig versoepelen

Engeland wil de coronamaatregelen ‘voorzichtig’ gaan versoepelen. Die aankondiging deed premier Boris Johnson vandaag op Twitter. Vanavond zal hij een routekaart presenteren waarop meer details worden bekendgemaakt. Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten in het Verenigd Koninkrijk. Tuincentra zijn voor het grootste deel open.

De NOS meldt dat er vanaf maandag 29 maart extra versoepelingen volgen in het Verenigd Koninkrijk (VK). Vervolgens is het idee dat de samenleving elke vijf weken weer iets meer opengaat. Engeland zit sinds eind december 2020 in lockdown, en dus is er voor het eerst weer perspectief met deze aankondiging van Boris Johnson.

Dobbies
De meeste tuincentra zijn open in het VK. Van tuincentrumketen Dobbies zijn de winkels in Engeland open, in Wales en Schotland beperkt open en in Noord-Ierland dicht.

De Nederlandse tuincentra zijn sinds half december gesloten sinds er een zwaardere lockdown is. Het is nog de vraag of deze weer open gaan. Morgenavond wordt hier meer over bekend met de persconferentie van premier Rutte.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties