Bloem en Blad Enorme drukte op Dam voor Nationale Tulpendag

  Enorme drukte op Dam voor Nationale Tulpendag

  0

  De Nationale Tulpendag, zaterdag 21 januari op de Dam in Amsterdam, trok opnieuw duizenden ‘tulpenplukkers’ naar de hoofdstad. Bezoekers mochten gratis de 200.000 aangeplante tulpen mee naar huis nemen.

  Het nieuwe snijtulpenseizoen is onder wereldwijde belangstelling van start gegaan. Tulpen Promotie Nederland (TPN) organiseerde zaterdag 21 januari voor het zesde jaar op rij de Nationale Tulpendag. Hoogtepunt was de pluktuin met 200.000 tulpen in hartje Amsterdam waar het publiek gratis tulpen mocht plukken. TPN-voorzitter Arjan Smit: ‘Nationale Tulpendag is uitgegroeid tot een evenement van wereldformaat met jaarlijks zo’n 17.000 internationale bezoekers. Ook de belangstelling van de binnen- en buitenlandse pers was groot en via social media waren tulpen trending topic. Wij hadden ons geen betere start van het tulpenseizoen kunnen voorstellen.’

  Dutch Design
  Het thema dit jaar was Dutch Design en dit kwam tot uiting in het tuinontwerp van Floris Hovers. Ook op andere locaties in Nederland werd Tulpendag volop gevierd. Honderden bloemisten en tuincentra organiseerden tulpenworkshops en -demonstraties.

  Bron: Stichting Tulpen Promotie Nederland | Foto’s: TPN/VidiPhoto