‘Er is te veel Wikipedia en te weinig seks’

Om klanten en kwekers te verleiden vaker langs te komen bij Barendsen liet directeur Jan de Boer, afgelopen zaterdag de Tiny Flower Boat te water. „Vroeger kwam er vier klanten per dag langs. Nu zijn er veel meer klanten, maar er is minder bezoek. Klanten weten alles, alle kennis is digitaal te verkrijgen.”

Digitalisering van de bloemen en plantenhandel heeft een keerzijde.  Het persoonlijk contact met klanten en kwekers wordt minder, schetste De Boer zaterdag in Aalsmeer op het terras van De Zotte Wilg. Barendsen probeert daarom de klanten te verleiden om langs te komen. In 2014 bouwde het al een kas op het dak van de veiling in Aalsmeer en vorig jaar introduceerde het bedrijf Florapodium.

Foto’s: De Graaf Van der Zande

Florapodium bleek toch een beetje te veel Wikipedia en te weinig seks, aldus De Boer. Daarom ging hij nog een stap verder en bouwde een boot: Tiny Flower Boat. Daarmee wil hij met klanten en kwekers gaan varen. „Vorig jaar waren er al veel digitale platformen, nu zijn er nog meer. Dit is het eerste drijvende platform.”

Wat het doel van de reis is? Uit een rapport van de Rabobank blijkt dat het marktaandeel van de traditionele handel halveert (is nu 2/3). De retail die een marktaandeel heeft van 1/3 gaat dit niet opvangen. Welk kanaal gaat dan het gat dat de traditionele afzet van bloemen en planten achterlaat opvullen? Over die vraag wil De Boer onder meer discussiëren op de Tiny Flower Boat.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties