‘Er schijnen nog steeds mensen te stelen uit geldkistjes’

Heel Nederland klapt zich de blaren op de handen voor alle medewerkers van de zorg. Terecht zou ik zeggen! Als inwoner van het Westland klap ik ook voor de tuinders die enorme partijen bloemen en planten hebben moeten weggooien en toch gewoon weer door moeten.

Als fervent fietser heb ik zoveel containers gezien met de mooiste producten die niet verkocht kunnen worden. De afvalboer draait overuren om dat allemaal weg te krijgen. Ondertussen schieten de stalletjes langs de kant van de weg als paddenstoelen uit de grond. Zo proberen tuinders toch producten aan de man te brengen. Vaak zie je kinderen ernaast op de tuinstoel onder de parasol pa zijn producten te verkopen.

Een website die dit allemaal ondersteunt, heeft na 7000 leden de boel op slot moeten gooien, omdat het een gekkenhuis werd. De creativiteit van de stalletjes en verkooppunten neemt ook met de dag toe. Sommigen maken er prachtige winkeltjes van met een uitgebreid aanbod. Waar eerst planten in fust stonden zie je bij anderen al complete plantconcepten langs de weg staan.

Anderen gaan samenwerken met een eetcafé en bezorgen in een aantal dorpen een prachtige plant op ieders adres om te vieren dat de eetgelegenheid 20 jaar bestaat. Het eetcafé is vanwege corona dicht en de verjaardag moet dan maar zo gevierd worden. Ik krijg daar kippenvel van: chapeau mannen!

Kleingeld heb ik bijna niet meer op zak, omdat alles met de bankpas gaat en dat hebben wel meer mensen. Daardoor komen de tikkies en QR-codes bij de stalletjes veelvuldig voor. Bij anderen kun je de gekochte waar als een soort van FEBO-kroket uit de muur trekken.

Het oude geldkistje zie je ook nog steeds staan en daar wringt de schoen een beetje. Er schijnen nog steeds mensen te zijn die in plaats van het geld erin te doen het geld eruit halen. Mensen die complete auto’s volladen en zonder te betalen wegrijden. Gelukkig sta je dan bij heel veel bedrijven op de bewakingsbeelden en worden deze gedeeld via Facebook. Soms komt de ‘vergeetachtige’ koper dan alsnog betalen, maar meestal zal hij niet meer te vinden zijn.

Dan moet ik weer denken aan de tuinder die er zo hard voor heeft moeten buffelen om het product zover te laten komen en dan word je twee keer bestolen. Eerst door corona en dan nemen ze je geldkistje mee. In wat voor wereld leven wij?

Feico Smit,

Directeur ADI Logistics Consultancy

Hier lees je meer blogs van Feico

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rinus Jansen
Rinus Jansen
2 jaren geleden

Hoi, de plaatselijke bloemist zijn omzet daalt ook hierdoor .