Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen ’Er zal altijd vraag blijven naar een mooie bos tulpen’

’Er zal altijd vraag blijven naar een mooie bos tulpen’

0

Jan van der Slot uit Voorhout teelt en broeit samen met zijn broer Frans tulpen. Van der Slot Tulips heeft het plan uit te breiden, maar dat is nog niet eenvoudig in de regio van Voorhout.

Wat voor bedrijf hebben jullie?

„We telen 60 hectare tulpen en wij broeien 4,5 miljoen tulpen zelf af. We richten ons op de vakhandel, we willen ons onderscheiden op het gebied van kwaliteit. En dit lukt aardig. Er zal altijd vraag blijven naar een mooie bos tulpen. Wij hebben bollen genoeg, wij willen de broeierij dan ook gaan uitbreiden.”

Wat zijn de plannen?

„We telen er nu 4,5 miljoen en dit willen we verdubbelen. We zijn al een paar jaar bezig met vergunningen. Het is in deze omgeving moeilijk om wat voor elkaar te krijgen, het is een druk bezet gebied. Het leek erop alsof alles rond was en toen kwamen er weer regels voor uitstoot van stikstof om de hoek kijken. Daar zijn we nu dus weer mee bezig. We wilden de kas eind dit jaar af hebben, maar dat wordt nog een hele uitdaging.“

Meer lezen over Van der Slot Tulips? Lees het in Vakblad voor de Bloemisterij nummer 40.

 

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar