‘Er zijn nog altijd mensen die van de natuur houden’

Jan Bracke (31) teelt azalea in het Belgisch Lochristi. Zijn azalea’s zien er wat wilder uit. „In Nederland wil de consument een azaleaplant die rond geknipt is. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd mensen die van de natuur houden en het leuk vinden als de plant hier en daar uitstekende bladeren heeft.” Jan stond afgelopen week in de rubriek Vakgenoten.

Wat voor een bedrijf heb je?

„Wij bestaan 58 jaar en telen Azalea japonica. Ik heb het bedrijf van mijn vader overgenomen. Wij stekken in juni en potten in augustus op. Daarna blijven de planten ruim een jaar in de kas. Daarna gaan ze naar buiten, waar ze afgekweekt worden. Wij trekken de plantjes niet in bloei, tenzij de klant het vraagt. We verkopen op de veiling in Nederland of aan de retail, via opkopers, maar ook aan marktkooplui.

Jouw azalea ziet er wild uit…

„In Nederland wil de consument een azaleaplant die rond geknipt is. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd mensen die van de natuur houden en het leuk vinden als de plant hier en daar uitstekende bladeren heeft. Er wordt tegenwoordig te geforceerd gekweekt.”

De volledige vakgenoten lees je hier in het digitale magazine van de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties