Er zijn weken bij dat je niet aan werk in de kas toekomt!

  ‘Kom je nog naar de licentiebijeenkomst Kees?’ Ik kijk hem verschrikt aan. ‘Licentiebijeenkomst? Wanneer is dat? Heb ik daar een mail over gehad?’ De vertegenwoordiger van Brinkman knikt. ‘Ja, afkomstig van Sander.’ Ik kijk in de mailbox en ja hoor, daar kom ik hem tegen. Uitgenodigd voor 8 oktober. Dat is volgende week al!

  Snel scan ik de inhoud. Het is een themabijeenkomst over actuele ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming en desinfectie. ‘O’, zeg ik teleurgesteld, ‘het levert maar één licentiepunt op. Dat is eigenlijk niet de moeite. Ik denk dat ik het maar weer net als mijn broer doe. Achter de computer.’ ‘Dan mis je wel het contact met je collega’s’, probeert hij nog. Tja, maar daar heb ik andere mogelijkheden voor.

  Want hij weet natuurlijk niet dat mijn agenda vol staat met dergelijke contactmomenten. Ik heb er een speciaal mapje voor in Outlook. Events heet dat. Ik ben met die map begonnen om een beetje overzicht te krijgen, want man, iets met bomen en bos! Er zijn weken bij dat je niet eens meer aan werk in de kas toekomt! Want neem nu deze week. Alleen op donderdag al heb ik drie events te bezoeken. Floriday wil me helpen met digitaliseren, Van Iperen begroet me graag op een Kennisdag sierteelt bij Demokwekerij Westland (licentiepunt te verdienen!) en Glastuinbouw Nederland wil me bijpraten over goed gietwater en de emissieloze kas. Ook daar is trouwens een licentiepunt te verkrijgen. En overal zijn vast collega’s te vinden.

  Dan heb ik ook nog uitnodigingen liggen van de Boerderij Acedemy & Nyenrode Business Universiteit voor een collegereeks Strategische Agrimarketing en van Ondernemen in de Tuinbouw over dilemma’s in verpakkingen. En ik vergeet nog haast het Najaarsevent Elektro van Horticoop en de themabijeenkomst Marktontwikkelingen van de FPC’s Seizoensbloemen en Bolbloemen assortiment. En de Food & Agri Carrièredag van Misset. Maar die is alleen voor werknemers. Dat scheelt weer. Pffff…

  Zo’n boerenprotest? Ik zou er niet eens tijd voor hebben!

  Kees van Egmond

  Lees hier meer columns van Kees

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties