Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends ‘Er zit weer beweging in de Oekraïense markt’

‘Er zit weer beweging in de Oekraïense markt’

0

Organisator Kuno Jacobs kijkt terug op een geslaagde Flowers Expo Ukraine die vorig week plaatsvond in Kiev. „Het algehele gevoel is dat er weer beweging in de markt zit na een aantal lastigere jaren.” Het Vakblad bezocht de beurs en maakte een uitgebreide reportage over de afzet van bloemen en planten naar Oekraïne.

„Wederom kijken wij terug op een zeer geslaagde beurs”, zegt Kuno Jacobs. Hij is eigenaar van Nova Exhibitions dat de beurs organiseerde. Het aantal bezoekers lag dit jaar met 8.970 zo’n 24% hoger dan vorig jaar en volgens Jacobs waren deelnemers zeer te spreken over de aantallen en kwaliteit van de bezoekers.

Kuno Jacobs van Nova Exhibitions tijdens de opening van Flower Expo Ukraine.

„Het algehele gevoel is dat er weer beweging in de markt zit na een aantal lastigere jaren. Dit wordt ook onderschreven door de sterke stijging van het aantal Oekraïense bedrijven dat deelnam aan de beurs.” De bevindingen van Jacobs komen overeen met de ervaringen die het Vakblad uit de monden van exposanten optekende. Onder de bloemen- en plantenhandel heerst een voorzichtig optimisme.

In totaal namen meer dan 100 bedrijven uit 9 verschillende landen deel aan de beurs en voor komend jaar verwacht Jacobs dat dit aantal verder stijgt.

Dit jaar werd de beurs, die van 17 tot en met 19 april plaatsvond in het International Exhibition Centre in Kiev, voor de twaalfde maal gehouden. De beurs wordt sinds 2006 georganiseerd in samenwerking met bloemenbureau Oekraïne.

De uitgebreide reportage over de Oekraïense markt staat vrijdag as in het Vakblad voor de Bloemisterij.

 

 

Reageer op dit artikel

avatar