Vakblad voor de Bloemisterij Corona Europarlementariërs wensen steunpakket sierteelt

Europarlementariërs wensen steunpakket sierteelt

0

Op 27 april hebben 50 van de huidige 705 leden van het Europees Parlement een gezamenlijke brief gestuurd aan de EU-commissaris voor landbouw, Janusz Wojciechowski, waarin wordt opgeroepen tot EU-steun voor de sierteeltsector die dramatisch is getroffen door coronacrisis. De Europarlementariërs (EP) zijn afkomstig uit een groot aantal lidstaten en uit verschillende fracties.

De EP-leden dringen er bij de Commissie op aan ambitieuzer en pragmatischer te zijn en zo spoedig mogelijk op maat gemaakte en dringende financiële steun voor de sector te verlenen, die verder gaat dan de vorige week voorgestelde maatregelen die niet voldoende zijn om de sector overeind te houden.

Reddingsboei

„Als leden van het Europees Parlement vinden wij het de plicht van de Europese Commissie om deze zeer onafhankelijke en zeer goed presterende Europese sector niet in de steek te laten. En zo snel mogelijk een reddingsboei te bieden”, staat in de brief. De sector zorgt immers voor 760.000 banen in de hele EU en levert een jaarlijkse bijdrage aan de economie in de EU van €48 miljard.

Deze uitzonderlijke mobilisatie en oproep tot ondersteuning door zo’n grote en representatieve groep EP-leden toont aan dat de nijpende situatie in de sierteeltsector hen aan het hart gaat. De brief benadrukt hoe bloemen en planten positief bijdragen aan de levenskwaliteit van EU-burgers, en een enorm potentieel hebben om deel uit te maken van de oplossing voor de algemene ambities van de EU Green Deal door steden groener te maken en de effecten van klimaatverandering te compenseren.

Union Fleurs en de Vereniging van Nederlandse Bloemenveilingen (VBN) zijn de EP-leden zeer dankbaar voor de actieve betrokkenheid.

Reageer op dit artikel

avatar