Kort & Bondig Evenementen 1.000 deelnemers aan Plantise Kassenloop

1.000 deelnemers aan Plantise Kassenloop

0

Op 2 februari hebben 978 deelnemers door de kassen van plantenkwekerij Leo Ammerlaan hun rondjes gelopen. Een record voor de Plantise Kassenloop.

De loop door de bedrijfsruimte en de kas over verschillende afstanden (10 km, 5 km en 2 Kidsruns) was voor zowel de hardloper als publiek weer een belevenis. In de bedrijfsruimte is de temperatuur voor de hardloper goed, in de kas tussen het gewas is het warmer en de luchtvochtigheid beduidend hoger. De klimaatverschillen tijdens de loop, maken het tot een uitdaging voor de lopers. Dit maakt dit grote indoor-evenement uniek in de hardloopwereld.

De opbrengst van dit jaar is € 9.000 en wordt in z’n geheel geschonken aan de drie goede doelen van deze editie, te weten: Het Westpolderhuis in Berkel en Rodenrijs, CF Run team Ren voor Ben en de Stichting Baobab Kids in Malawi.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar