Export bloemen en planten naar VK fors duurder

‘Deal or no deal’. De export van bloemen en planten van EU-landen naar het Verenigd Koninkrijk gaat vanaf 1 januari 2021 fors duurder worden. Dit komt door administratieve en fysieke rompslomp waar importeurs en exporteurs na brexit sowieso mee te maken krijgen. Bij een ‘no deal’ worden bloemen bovendien belast met een importtarief 8%.

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben nog altijd geen handelsakkoord gesloten. Brexit, die op 1 januari 2021 plaatsvindt, komt ondertussen steeds dichterbij. Over de administratieve en fysieke rompslomp, die export op het VK te wachten staat, is al het een en ander bekend. Zo gaan er in het VK inspecties plaatsvinden van bloemen en planten.

Als er voor 1 januari geen handelsakkoord is tussen het VK en de EU dan belasten de Britten bloemen bovendien met een importtarief van 8%.

Hier lees je het volledige artikel over de gevolgen van brexit voor de export van bloemen en planten naar het VK in het digitale magazine van de Bloemisterij.

Lange rijen bij Dover. Een aantal controleposten voor importgoederen komt landinwaarts, omdat er niet bij alle grensovergangen genoeg ruimt is. Foto Shutterstock.

De Bloemisterij publiceerde ook een dossier over de Engelse markt voor bloemen en planten in MijnBloemisterij.nl. Dat vind je hier.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties