Exporteurs op België zien na corona nog meer perspectief

De Belgische markt voor bloemen en planten vanuit Nederland hield in het coronajaar 2020 relatief goed stand. Exporteurs naar het zuidelijke buurland verwachten dat die markt zich verder kan ontwikkelen en zetten meer in op samenwerking binnen de keten. Dat biedt ook telers perspectief.

De exportomzet op België bleef in het coronajaar 2020 met 0,6% achter op 2019. De afname van de totale export van bloemen en planten was 4% tot € 6 miljard. België behield daarmee de vijfde plek in de ranglijst en werd nipt gepasseerd door Polen. Italië viel uit de top-5 verdrong.

Foto Shutterstock
Groeimogelijkheden

„Grootmoederdag begin maart is in België wel een speciale bloemendag. Maar lang niet zo groot als Internationale Vrouwendag, die ook buiten Oost-Europa belangrijker wordt”, haakt directeur Gerben Star van H. Star Bloemengroothandel in op de actualiteit. Over de groeimogelijkheden voor bloemisterijproducten bij de zuiderburen van de Nederlandse exporteurs is hij positief.

Manager Sales John Buskermolen van Waterdrinker is het daarmee eens. „In België zien we dat ook jongeren veel meer groene planten kopen. Dat is een internationale trend geworden”, noemt hij als voorbeeld.

Lees het volledige artikel in de bloemisterij, editie 10. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties