Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Expositiepleinen krijgen vorm in World Horti Center

Expositiepleinen krijgen vorm in World Horti Center

0

De studenten lopen al weer drie maanden rond in het World Horti Center. Zo langzamerhand krijgt het expositieplein steeds meer gestalte. Steeds meer van de 100 participanten nemen hun intrek in en installeren hun stand.

Op de benedenverdieping bevinden zich de 70 participanten van Demokwekerij Westland die samen daar een jaarrondexpositie vormen. De participanten staan per thema gerangschikt: kasconstructies, teeltsystemen en logistiek, energie en klimaat, teeltbenodigdheden en diensten/advies. Achterin is plaats gemaakt voor een dynamische kantoortuin. Daar gaan tien bedrijven kantoor houden. Een flexwerktafel biedt nog eens plek voor 20 werkplekken. Verder kunnen de participanten gebruik maken van zes spreekkamers. En tien kleine bedrijven zijn daadwerkelijk gehuisvest; zij voegen kennis toe aan het centrum.

„Het is een logische volgorde om met name internationale bezoekers rond te leiden”, legt Lex Wubben, projectmanager techniek & toelevering uit. Elke twee weken krijgen de participanten een update van bezoeken en geplande bijeenkomsten, zodat ze kunnen beslissen of ze hun stand zelf bemannen tijdens de rondleiding. Zij kunnen uiteraard ook ten alle tijden met relaties hun eigen stand bezoeken.

Op de bovenverdieping zijn circa dertig participanten uit de primaire sector gehuisvest met in het midden de verdelings- en vermeerderingsbedrijven geflankeerd uit voornamelijk telersverenigingen uit de sierteelt en voedingstuinbouw. Op deze vleugel is ook Decorum neergestreken met showroom en kantoor.

Aan de zijkant op de bovenverdieping is het Rabotorium waar aan maximaal 270 bezoekers congressen, workshops en presentaties zijn te geven. De gehele ruimte is met flexwanden op te delen in drie aparte compartimenten.

Via een zogenoemde ’containerbrug’ komen bezoekers terecht bij een grote ruimte die Dutch Flower Group en Nature Pride samen ingericht hebben om zichzelf te presenteren, maar vooral als ultieme plek voor studenten om presentaties te geven en aan projecten te werken. In de corridor van de containerbrug wordt het hele logistieke proces van de tuinbouw vertelt met LED-informatieschermen.

Er wordt ook hard gewerkt aan de onderzoeksafdelingen van het World Horti Center. In december begint het onderzoek aan de eerste gewassen. Op de eerste verdieping komt een speciaal instructielokaal van waaruit teelttechnische zaken in de kassen zijn te regelen en te aanschouwen.

Wubben meldt dat alles volgens schema verloopt en naast dat studenten hun draai al hebben gevonden, is het ook al een drukste van jewelste. Sinds half oktober zijn er 155 bijeenkomsten in het World Horti Center georganiseerd en hebben meer dan 2.000 bezoekers het centrum bezocht. Tot aan het einde van het jaar staan nog 40 bijeenkomsten op het programma waar nog zo’n 3.000 bezoekers worden verwacht.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar