Extra bedden in Westland voor seizoenarbeiders iets later

De toegezegde 1.000 extra slaapplaatsen in Westland komen er niet voor de zomer, maar pas daarna. Dat heeft wethouder Karin Zwinkels de gemeenteraad laten weten: „Het is nog niet gelukt deze locaties bij het college van burgemeester en wethouders aan te leveren.”

Met de huisvesting gaat Westland in op het verzoek van Glastuinbouw Westland en ondernemersorganisatie VNO-NCW voor noodhuisvesting op korte termijn, omdat het tekort aan bedden voor arbeidsmigranten in de gemeente inmiddels heel hoog is opgelopen. Hierbij wordt onder meer gedacht aan het plaatsen van zogeheten portocabins.

Op glastuinbouwgrond

Afgesproken is dat Glastuinbouw Westland met een lijst van mogelijke locaties komt. Die moeten zich bevinden op glastuinbouwgebied, want gemeentelijke grond komt niet in aanmerking. Bovendien moet de relatie tussen huurder en verhuurder zodanig worden vormgegeven dat er geen afhankelijkheidsrelatie kan ontstaan. Ook moet er dag en nacht toezicht en beheer zijn en geen en verkeerstechnisch bezwaren zijn.

Los van structurele oplossing

Deze noodoplossing staat los van de plannen van de gemeente Westland voor structurele huisvesting van circa 2.000 arbeidsmigranten. Op het oog heeft ze locaties aan de Lange Broekweg in Naaldwijk, Elsenbosch tegenover de meubelboulevard van Naaldwijk en de Arckelweg tegenover sportvereniging Verburch. Die locaties zijn nog steeds in ontwikkeling.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties