Fair Flora-planten voor basisschool

Plantenkwekers Bestplant, Reijm Nieuwerkerk en Fachjan hebben deze week een grote partij groene planten geschonken aan basisschool De Fontein in Ter Aar. De kwekerijen, die hun planten sinds kort leveren onder het Fair Flora-label, reageerden daarmee op een Facebook-oproep van Sabine van Tol, leerkracht van groep 6/7 op basisschool De Fontein in Ter Aar.

Ze plaatste de oproep met de vraag wie de klassen van basisschool De Fontein kon voorzien van planten, nadat ze onlangs een experiment uitvoerde in haar klaslokaal. Met behulp van een weerstation en een CO2-meter bracht zij samen met haar leerlingen in kaart wat de effecten van groene planten zijn op de leefomgeving.

Het verschil tussen een klaslokaal met en zonder planten was overtuigend, zo geeft Van Tol aan: „De planten zorgden ervoor dat de luchtvochtigheid omhoog en de CO2 juist omlaag ging, wat heel positief is. De kinderen hebben ook een vragenlijst ingevuld voordat de planten kwamen en erna en ze gaven allemaal aan dat zij zich mét planten prettiger voelden, het gezelliger vonden en zich beter konden concentreren.”

Fair Flora werd onlangs gelanceerd als hét bloemen- en plantenlabel dat transparantie biedt over de ecologische footprint van bloemen en planten. Het label, dat onder andere gedragen zal worden door telers die zijn aangesloten bij Benefits of Nature, moet telers bovendien een eerlijke prijs opleveren voor hun product.

Geïnteresseerd naar de motieven van siergrassenkweker Leo van Riel, om zich aan te sluiten bij Fair Flora: lees aanstaande vrijdag 16 februari het interview met hem in de Bloemisterij.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties