Fair Flora slaagt vanwege kwekers aan het roer

Fair Flora is februari 2018 van start gegaan als een consumentenlabel voor duurzaam geproduceerde bloemen en planten. Inmiddels zijn 14 kwekers aangesloten. Alleen producten die aan strikte criteria (MPS-A, MPS-SQ en GAP) voldoen en waarvan de footprint is berekend, worden onder de naam Fair Flora op de markt gebracht. En voor de prijs die de kweker zelf nodig denkt te hebben voor verdere verduurzaming.

Kwaliteit voor kwantiteit
Directeur Henri Potze kijkt meer dan tevreden terug op het eerste jaar: „Als je met acht kwekers start aan iets nieuws, is het natuurlijk altijd nog maar afwachten of er genoeg onderlinge verdraagzaamheid is. Iedere kweker heeft zijn eigen wensen. Om daar eenheid in te krijgen, vergt zorgvuldigheid. Een duurzaam sierteeltlabel voor consumenten is echt nieuw. Daar bestaat geen draaiboek voor. Dat het assortiment aanvullend aan elkaar is, verkleint uiteraard de kans op conflicten.”
Het eerste jaar heeft dan ook in het teken van kwaliteit gestaan, niet kwantiteit. Het streven om al in 2018 op 20 tot 25 aangesloten kwekers te zitten, is niet waargemaakt. Een aantal dat zeker dit jaar wel wordt bereikt, verwacht Potze.

Dit artikel verder lezen?

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties