Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Felle koersbeweging Britse pond op komst

Felle koersbeweging Britse pond op komst

0

Het fiat die de EU-leiders aan het brexitplan hebben gegeven, is slechts een formaliteit. De echte test komt over twee weken als het Britse Lagerhuis stemt. Alles wijst erop dat de parlementariërs daar het akkoord afwijzen. En zo het Britse pond onderuit halen.

Alle 27 EU-leiders hebben afgelopen zondag hun handtekening gezet onder het brexitakkoord. Anderhalve week eerder heeft het Britse kabinet dit ook al gedaan. Komt er na ruim een jaar van heel stroperige onderhandelingen dan toch plotseling uitzicht op een ordelijk vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie (EU)?

Zover is het helaas nog lang niet. De stappen van de afgelopen weken zijn muizenpassen op een behoorlijk lange weg. De grootste horde moet nog worden genomen. Als het Britse Lagerhuis de afspraken wegstemt, doemt er een enorm probleem op. De onderhandelingen zijn dan weer heel helemaal terug bij af, terwijl brexitdag (29 maart) al over vier maanden plaatsvindt. Bovendien heeft Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, aangekondigd dat hij niet weer aan de onderhandelingstafel aanschuift.

Dit artikel verder lezen?

Inloggen als abonnee

Uw voordelen

  • Toegang tot alle besloten Plus-artikelen: analyses, interviews, opinie, duiding
  • Wekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke vrijdag het tijdschrift Vakblad voor de Bloemisterij

Reageer op dit artikel

avatar