Filmpje over ervaringen met Het Nieuwe Telen

Hoewel het voor veel mensen tegen het gevoel in gaat, is het mogeljk om energie te besparen en tegelijk de productie te verhogen. Ook zonder investeringen, door kennis van natuurkunde en plantprocessen toe te passen. In een filmpje op Youtube vertellen een aantal telers over hun ervaringen. Ze hebben deelgenomen aan leergroepen over Het Nieuwe Telen. Door deze principes toe te passen hadden ze minder energiekosten en zelfs meer productie.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=OTHZVvoSpkA

Met het Tuinbouw Psychrodiagram kunt u zelf meer inzicht krijgen in het proces van ontvochtigen: http://hnt.letsgrow.com/psychro.

In het afgelopen jaar zijn beleidsmede­werkers van Kas als Energiebron, ondersteund door beurtelings adviseur Peter Geelen en consultant Jan Voogt, het land rond getoerd met een roadshow over Het Nieuwe Telen – een reeks bijeenkomsten in kantines van tuinbouwbedrijven. Een van de laatste haltes was op de Tuinbouw Relatiedagen, vorige week in Gorinchem.
Meer hierover in het verhaal ’Scherm dicht voor meer productie met minder gas’ in nummer 8 van het Vakblad voor de Bloemisterij.