Hortipoint Fleuroselect maakt Gold Medals 2020 bekend

Fleuroselect maakt Gold Medals 2020 bekend

0

De grootbloemige magriet Madonna, silene Sibella Carmine en Oost-Indische kers Baby Rose worden komend jaar door Fleuroselect in de schijnwerpers worden gezet. Ze zijn namelijk verkozen tot  de Gold Medal winnaars voor 2020.

Elk van deze doorbraken in veredeling scoorde uitstekend op het gebied van innovatie, schoonheid en tuinprestatie, aldus de jury. De bekroonde noviteiten zijn vanaf dit jaar beschikbaar voor kwekers en in 2020 voor de handel.

Leucanthemum x superbum Madonna

Van PanAmerican Seed

Madonna is een sterk verbeterde grootbloemige margriet die uit zaad wordt opgekweekt en een echt alternatief vormt voor de variëteiten uit stek. Vanwege de verbeterde uniformiteit in hoogte en groeiwijze is Madonna verkozen tot Gold Medal. Deze margriet is makkelijk te verzorgen, maakt telkens nieuwe bloemen aan en bloeit van de zomer tot de vroege herfst.

Silene pendula Sibella Carmine

Van Van Hemert & Co

De juryleden stemden unaniem in met de toekenning van een Gold Medal aan deze silene vanwege de kleurintensiteit, de heldere semidubbele bloemetjes en de vroege bloei. Tuinders kunnen deze silene kweken als een tweejarige vroege lentebloeier voor manden en containers of als een klassieke eenjarige om zo het aanbod aan perkplanten te verrijken.

Tropaeolum minus Baby Rose

Van Takii

De jury waardeerde de zeer compacte groeiwijze en vernieuwende kleur van Baby Rose, zag het potentieel voor professionele productie en kende daarom een Gold Medal 2020 toe aan deze nieuwkomer. Net als andere Oost-Indische kers is Baby Rose uitstekend geschikt om zelf te zaaien in de tuin. Vanwege de zeer compacte groeiwijze ziet Takii eveneens nieuwe commerciële mogelijkheden voor de productie in pluggen en potten.

Reageer op dit artikel

avatar