Fleuroselect presenteert Gold Metal-winnaars voor 2021

Fleuroselect heeft de Gold Medal-winnaars voor 2021 gepresenteerd op Trade Fair Naaldwijk: noviteiten die een uitmuntende score op het gebied van vernieuwing, schoonheid en tuinprestatie hebben behaald. Jaarlijks selecteert een jury uit internationale proeven van Fleuroselect deze winnaars.

Op de fair kon secretaris Sally van der Horst alleen Celosia argentea Sol Gekko Green tonen, omdat Delphinium grandiflorum Cheer Blue en Rudbeckia hirta Amarillo Gold pas later in het seizoen een mooie bloeiend exemplaar geven.

Celosia argentea Sol Gekko Green

Celosia argentea Sol Gekko Green is een laatbloeiende, uit zaad vermeerderde Celosia. Bijzonder aan deze noviteit zijn de tweekleurige donkerpaars-groene bladeren. De juryleden prijzen zowel het prachtige kleurencontrast als de uitstekende tuinprestatie.

 

Delphinium grandiflorum Cheer Blue

De met name in Japan populaire snijbloem Delphinium grandiflorum F1 is nu ook verkrijgbaar in een dwergvariant. De hybride Cheer Blue heeft compacte stelen en diepblauwe bloemen. De jury noemt de bloemkleur ‘vernieuwend en opmerkelijk’ en prijs de uniformiteit en tuinpresentatie van deze noviteit.

Rudbeckia hirta Amarillo Gold

Deze nieuwe Rudbeckia hirta Amarillo Gold, vermeerderd uit zaad, toont talrijke bloemen met frisgroen hart en goudkleurige bloemblaadjes die naar de punten toe geel kleuren. Hij bloeit zeer vroeg en is uniform in vorm en kleur. De juryleden zijn onder de indruk van de ‘grote hoeveelheid prachtige bloemen op de kortere, stevige stelen’.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties