Vakblad voor de Bloemisterij Het vak FleuroStar Award voor calibrachoa Double PinkTastic

FleuroStar Award voor calibrachoa Double PinkTastic

0

De FleuroStar Award 2017/2018 gaat dit jaar naar de calibrachoa Double PinkTastic. De noviteit van Selecta one is daarmee de opvolger van de begonia Miss Malibu van Dümmen Orange.

Het was dit jaar een close finish tussen de vijf genomineerden. Naast de calibrachoa Double PinkTastic, de dahlia LaBella Maggiore Rose Bicolour, de calibrachoa Conga Sunset Kiss, de potzonnebloem Sunfinity en de paprikaplant Mamba. De FleuroStar-comité, een intern comité bij Fleuroselect, besloot daarom de stemmen uitgebracht door handelaren, circa een derde, zwaarder te wegen. De overige juryleden bestonden uit veredelaars, kwekers, marketeers en vakjournalisten.

  • Veredelaar Anita Stöver van Selecta One

„Omdat het bij de FleuroStar Award gaat om de wow-factor op het verkooppunt zagen we dit als beste oplossing”, meldt comitévoorzitter Heike Gronemann. Ze citeert alvorens de winnaar naar voren te halen nog enkele citaten van handelaren: ’elke bloem is een kunstwerk’, ’een verrukkelijke kleurencombinatie’, ’absoluut een wow-plant’, ’zal met name jonge consumenten en vrouwen aanspreken’ en ’bloemen doen aan rozen denken’.

Bijzondere bicolour

De veredelaar Anita Stöver was blij met deze commentaren; enkele die ze zelf ook tijdens het voorwoord naar voren bracht als wow-factoren. Wat begon als een idee is volgens haar gelukt om te realiseren een sprankelende in het oog springende bicolour: tweekleurige roze-witte kringetjes van bloemblaadjes in het hart van de bloem.

Stöver straalt op het podium met de glazen trofee in haar handen. Ze is trots, maar wil de credit niet volledig voor haar rekening nemen. Ze noemt het een teamprestatie van de gehele veredelingsafdeling van Selecta one.

Calibrachoa Double PinkTastic

calibrachoaminifamous

Calibrachoa Double PinkTastic heeft net als alle calibrachoa uit de MiniFamous-serie versterkte wortels, is erg vroegbloeiend en tolerant tegen meeldauw. De winnaar doet het goed in een mono-display, maar ook in gecombineerde bakken. Deze plant uit stek bloeit van de lente tot de herfst en produceert het hele seizoen door nieuwe bloemen.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar