Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Flink minder aantal deelnemers Floradecora

Flink minder aantal deelnemers Floradecora

0

Floradecora, de sierteeltbeurs op de vloer van Christmasworld in Messe Frankfurt is dit jaar een stuk kleiner dan vorig jaar. Van de 62 deelnemers zijn er nog 20 over. Floradecora is ook terug in de Galeria 1.

Vorig jaar stond Floradecora in een aparte hal, 11.1. Een aantal deelnemers klaagde dat die plek nogal uit de route van Christmasworld lag. De bezoekersaantallen vielen tegen.„ Nu hebben we Floradecora teruggebracht naar het hart van Christmasworld in Galeria 1. Daar staat een grote presentatie van 2Dezign. Het voordeel hiervan is dat Floradecora dichter bij Christmasworld is gebracht. Verse bloemen en planten staan naast de hardware. Dit biedt voordelen voor standhouders en bezoekers. Het is beter voor het concept van Floradecora”, aldus persvoorlichter Katrin Westermeyr.

Volgens Westermeyr is de verhuizing naar de Galeria 1 ook de belangrijkste reden voor de afname van het aantal standhouders. Dit jaar zijn dat er 20, vorig jaar waren dat er 62. In 2017 waren er standhouders die met zowel een stand op Christmasworld als op Floradecora stonden. „Die vallen nu weg voor Floradecora.” Westermeyr geeft verder aan dat alle nieuwe concepten tijd nodig hebben om geaccepteerd te worden door standhouders en bezoekers. We zijn in ieder geval heel tevreden dat we Floradecor geïntegreerd hebben in Christmasworld. Op Christmasworld is het altijd heel erg druk.”

Christmasworld vindt jaarlijks plaats in de Messe Frankfurt in Frankfurt am Main. Veel retailers en bloemisten kopen daar onder meer in voor een van de belangrijkste feestdagen van het jaar: Kerstmis. Omzet van de beurs loopt in de miljarden euro’s. Er komen zo’n 40.000 tot 45.000 bezoekers.

In 2016 liet de sierteelt zich met een kleine inzending voor het eerst zien op Christmasworld. Ook toen stond ze op de Galeria 1.

Van 27 tot en met 30 januari pakten zo’n 62 veredelaars, telers, collectieven en exporteurs een jaar later groter uit met een eigen hal onder de naam Floradecora. Belangrijkste missie van de deelname is om met bloemen en planten verbinding te leggen met nieuwe markten als events, weddingplanners, interieur en lifestyle.

Dit jaar vindt Christmasworld plaats van 26 tot 30 januari plaats in Messe Frankfurt in Frankfurt am Main. Onder de deelnemers op Floradecora zijn FloraHolland, Anthura, Dümmen Orange Your Lilly, Coloured by Gerbera, Barendsen en Lisianthus.nl.

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar