Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Flinke prijsdip bij bloemen in de maand juni

Flinke prijsdip bij bloemen in de maand juni

0

Uit de cijfers van Royal FloraHolland blijkt dat de gemiddelde prijs van de bloemen in juni flink lager was dan vorig jaar. Gemiddeld gingen bloemen voor € 0,22 van de hand en dat was 11,1% minder dan vorig jaar. De snijbloemenomzet daalde met 14,7%.

Juni kende twee veildagen minder dan vorig jaar. De aanvoer van snijbloemen viel vorige maand 4,1% lager uit. Chrysant valt op in de statistieken van de veiling. Van troschrysant kwamen 5,1% minder stuks op de markt. Desondanks daalde de prijsvorming fors. Gemiddeld bracht chrysant € 0,17 op en dat was 28,5% minder dan vorig jaar.

Ook de prijsvorming van alstroemeria zat flink in de min. Gemiddeld ging alstroemeria voor € 0,14 van de hand (prijsdaling van 27,5%). De aanvoer daalde met 0,8% licht.

Ook voor rozentelers was juni geen beste maand. De aanvoer zat 1,2% onder het niveau van vorig jaar. Ondanks deze aanvoerdaling daalde de prijs sterk (-18,8%). Gemiddeld bracht roos vorige maand € 0,18 op.

Meer cijfers over de maand juni zijn te lezen in Vakblad nummer 27. Deze verschijnt vrijdag 5 juli.

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar