Flora Futura onderzoekt alternatief voor Royal FloraHolland

Flora Futura onderzoekt een alternatief platform voor de afzet van exclusieve bloemen en planten. De vakvereniging doet dit omdat Royal FloraHolland volgens haar in het landelijk veilen kiest voor ‘one size fits all’.

Flora Futura kondigt het onderzoek aan in een brief aan veilingdirecteur Steven van Schilfgaarde. De brief dateert van maandag 19 juli. Het bestuur schrijft ervan overtuigd te zijn dat Royal FloraHolland alle middelen in handen heeft om een platform te maken dat voor alle leden en klanten van de veiling toegevoegde waarde heeft.

„Maar de uitvoering daarvan is voor ons niet zichtbaar. Daaruit concluderen wij dat de veiling andere intenties heeft. RFH pakt slechts verbeterpunten op die voor de organisatie zelf interessant zijn. Aandachtspunten die voor haar leden en/of klanten essentieel zijn worden volledig genegeerd.”

Flora Futura is verontwaardigd omdat ze vindt dat de veiling het landelijk veilen er doordrukt op het moment dat het overleg tussen veiling en klanten ‘on hold’ staat. „Zonder rekening te houden met de behoeftes van de gebruikers en de afspraken die Royal FloraHolland en Flora Futura hebben gemaakt, voelt dit voor veel kwekers en handelaren als een mes in de rug. Van een win-winsituatie is in ieder geval geen sprake”, schrijven de bestuursleden.

Vanwege de keuze van RFH voor de ‘One size fits all’ oplossing in het landelijk veilen gaat Flora Futura op zoek naar een alternatief platform. Dat platform moet recht doen aan exclusieve bloemen en planten en aan de bedrijven die daarvan afhankelijk zijn. De vakvereniging zoekt de samenwerking met gelijkgestemde ketenpartners.  

Sinds half mei praten VGB en Flora Futura niet meer met de veiling.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties