Flora Futura wordt ketenbrede vakvereniging

De nieuwe vakvereniging Flora Futura gaat zich niet alleen richten op telers en handelaren, maar op alle schakels in de sierteeltketen. Dat werd gisteren duidelijk tijdens de kick-off in De Kwakel.

Aan het eind van de bijeenkomst, die gisteren plaatsvond bij Vireõ Plant, vroeg voorzitter Rémi van Adrichem aan de circa 66 aanwezigen of Flora Futura opengesteld moet worden voor andere partijen in de keten zoals sierteeltvervoerders, veredelaars en toeleveranciers. De aanwezigen antwoorden met een bijna unaniem ‘ja’. Tot dan toe was Flora Futura een belangenbehartiger voor telers en handelaren.

Voorzitter van Flora Futura Rémi van Adrichem.

Onder de belangstellenden waren vertegenwoordigers van Royal FloraHolland, VGB en Blooming Breeders. De voorzitter van die laatste club, Berry Philippa, gaf aan open te staan voor samenwerking met Flora Futura. „Hoe breder, hoe beter,”, zei Philippa.

Ook de directeur van VGB, Matthijs Mesken staat open voor samenwerking met de nieuwe vakvereniging. „Het biedt voor ons een kans om samen te werken met kwekers. Misschien dat wij in de uitvoering van plannen wat kunnen betekenen. Flora Futura schept verwachtingen. Zij zullen die moeten waarmaken. Wij kunnen hen in de uitvoering ondersteunen.”

Royal FloraHolland geeft ook aan positief te staan tegenover de nieuwe vakvereniging. De veiling is ook druk bezig met de thema’s die Flora Futura oppakt, zoals versterken van de klok en digitalisering. „Het is een bijzondere constructie van kwekers en kopers. Dat is een andere structuur dan bij FloraHolland. We vinden het heel positief dat mensen elkaar op onderwerpen weten te vinden en hun gedachten over laten gaan. We gaan zeker in overleg met hen”, aldus persvoorlichter Michel van Schie.

Flora Futura heeft momenteel 51 leden. Ongeveer twee derde daarvan is handelaar. Een derde is kweker. Doelstellingen voor dit jaar zijn digitalisering, meedenken over de fysieke klok en optimaliseren van de keten, liet voorzitter Van Adrichem weten. Leden kunnen middels een forum op de website van Flora Futura input leveren.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties