FloraHolland bereidt pilot landelijk veilen voor met Xanthu

Royal FloraHolland en telerscoöperatie XAnthu gaan een nieuwe pilot landelijk veilen met snijanthurium voorbereiden. Dit maakt de veiling bekend. Landelijk veilen leidt mogelijk tot een betere prijsvorming.

Afgelopen maanden sprak de veiling in het programma Versterken van de klok al over een pilot landelijk veilen van snijanthurium met coöperatie XAnthu, waar bijna alle snijanthuriumtelers deel van uitmaken. Tot nu toe lukte het echter niet om een proef van de grond te krijgen, omdat de ict-systemen van de exportvestigingen van Royal FloraHolland niet ‘matchen’. Bovendien werden telers het niet eens over de vorm van de pilot. Hoe de nieuwe proef eruit gaat zien en wanneer ze van start gaat is nog niet bekend.

Niet iedereen heeft overigens dezelfde verwachting van landelijk veilen. Een uitgebreid verhaal over landelijk veilen vind je hier in het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week. Er wordt al heel lang over landelijk veilen van bloemen gesproken op Royal FloraHolland. Lees hier een bericht hierover op de site van het Vakblad van eind 2013.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties