FloraHolland gaat strenger toezien op bloemenaanvoer

Niet alle aanvoerders hebben zich dinsdag 17 maart aan de aanvoerregulering gehouden. Met name op de bloemenklok lagen de aanvoerpercentages hoger dan voorgeschreven. De veiling kondigt nieuwe maatregelen aan.

De noodmaatregel van de veiling luidt dat snijbloementelers op dinsdag 17 maart maximaal 30% van het aangevoerde volume van vorige week dinsdag voor de klok mochten zetten. Bij de kamerplanten lag het percentage op 50% en tuinplantenkwekers mochten 75% van het normale volume aanvoeren.

Plantenkwekers hebben zich over het algemeen goed aan de regulering gehouden. Op de snijbloemenklok was dit niet het geval. Het aanvoerpercentage lag gemiddeld rond de 50%. FloraHolland gaat vanaf morgen strakker handhaven op het aanvoerpercentage van 30%. De veiling roept telers op zich aan de noodmaatregelen te houden.

Nieuwe maatregelen

De prijsvorming voor de klokken van FloraHolland was dinsdag 17 maart iets beter. De doordraai was lager, maar in Aalsmeer lag dit nog altijd op ruim 20%. FloraHolland geeft aan dat dit percentage omlaag moet en kondigt daarom nieuwe maatregelen af. Bij de kamerplanten wordt de regulering bijgesteld naar 30% van de aanvoer van de vergelijkbare dag vorig week. Bij de tuinplanten verandert er niets, dit blijft op 75% staan. Aanvoerders kunnen op Floriday zien wat zij maximaal aan mogen voeren.

Royal FloraHolland bekijkt dagelijks welke maatregelen er nodig zijn.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties