De Boomkwekerij Nieuws FloraHolland past aanvoerregeling voor klokaanvoer weer aan

FloraHolland past aanvoerregeling voor klokaanvoer weer aan

0

Royal FloraHolland komt volgende week weer met nieuwe regels voor het aanvoeren op de klok. De nieuwe richtlijnen zijn vooral van toepassing op aanvoerders zijn die normaal gesproken veel direct verkopen. Daarnaast verhoogt FloraHolland het percentage klokvoorverkoop.

FloraHolland meldt dat zij meer rekening gaan houden met kwekers die in normale weken vooral in de directe verkoop actief zijn. De nieuwe aanvoerregels gaan volgende week in en worden snel kenbaar gemaakt.

Voor nu houdt FloraHolland nog vast aan de noodmaatregelen die eerder afgekondigd zijn. Dat houdt in dat bloemen en planten voor maximaal 30% van het aangevoerde volume van vorige week mogen worden aangevoerd. Voor tuinplanten blijft het percentage op maximaal 75% staan.

Woensdag 18 maart brachten snijbloemenkwekers nog te veel bloemen naar de veiling (rond de 40%). FloraHolland roept telers op zich aan de regels te houden en de veiling gaat hier streng op controleren.

FloraHolland geeft kwekers de mogelijkheid om een groter deel van het klokaanbod voor het veilen uit te verkopen. De veiling verhoogt het percentage klokvoorverkoop naar 75%. Dit is uiterlijk vrijdag gerealiseerd.

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar