Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends FloraHolland kan rekenen op ruim 6 miljoen schadevergoeding

FloraHolland kan rekenen op ruim 6 miljoen schadevergoeding

0

Royal FloraHolland krijgt 6,4 miljoen aan schadevergoeding uitgekeerd voor de diefstal van stapelwagens. Het is een zaak die al heel wat jaartjes speelt en waarover de rechtbank 30 januari een uitspraak heeft gedaan.

Begin januari 2003 werd FloraHolland door haar eigen beveiligingsmedewerker getipt over de aanwezigheid van stapelwagens bij een bepaald bedrijf. De veiling heeft aangifte gedaan en vervolgens is er een onderzoek ingesteld.

Het bleek dat over een langere periode in totaal ruim 16.000 stapelwagens zijn ontvreemd. Een persoon, die anoniem blijft, handelde voor een anonieme opdrachtgever, deze zaagde het aluminium in stukken en verkocht het vervolgens aan een metaalschroothandel. De opbrengst van het aluminium werd verdeeld. Bij de opdrachtgever zijn tijdens het politie-onderzoek slotplaten aangetroffen.

De rechtbank heeft besloten dat Royal FloraHolland een schade uitgekeerd krijgt van € 6.418.400. Dit zijn 16.046 karren maal een bedrag van € 400. De uitspraak van de rechtbank is hier te lezen.

Reageer op dit artikel

avatar