FloraHolland wil in vierde kwartaal ‘aantallen drukken’

Royal FloraHolland stapt in het vierde kwartaal over op ‘aantallen drukken’. Vanaf dat moment zullen de veilmethodes in Rijnsburg, Aalsmeer en Naaldwijk gelijk zijn. 

In Naaldwijk wordt via aantallen drukken ingekocht. In Aalsmeer en Rijnsburg is die optie er ook, maar daar maken inkopers vaak gebruik van audio. Op dit moment worden 42% van alle transacties op FloraHolland via ’aantallen drukken’ gekocht.

In voorbereiding op het landelijk veilen wil FloraHolland de veilmethodes op de verschillende vestigingen gelijktrekken. Aantallen drukken gaat de norm worden, omdat deze methode het veilproces minder verstoort. In het vierde kwartaal wil de veiling de overstap maken. „Je hoort en leest nu wat negatieve verhalen waardoor je zou kunnen denken dat deze veilmethode niet werkt, maar dat is niet zo. In Naaldwijk en op veiling Plantion heeft deze methode zich bewezen”, stelt Leon Haasbroek, manager operations dealmaking bij Royal FloraHolland.

Meer weten over aantallen drukken en hoe kopers dit ervaren? Het artikel staat in editie 22 van de Bloemisterij. Lees het verhaal alvast digitaal in mijnbloemisterij.nl. Geen abonnement? Kijk hier of bel 071-5659644

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties