FloraHolland zet medewerker terecht op straat voor striptease-act

Royal FloraHolland heeft een werknemer eind vorig jaar terecht ontslagen, vlak nadat hij zijn 12,5-jarig jubileum bij het bedrijf vierde, waarvoor hij een striptease-act had ingehuurd en waarbij hij een speech had gehouden waarin hij zijn werkgever volledig afkraakte. De Bloemenveiling vond het feestje veel te ver gaan en stuurde de man de laan uit, wat volgens het oordeel van de Haagse kantonrechter terecht was.

De 59-jarige medewerker had een aanstelling van 18,46 uur per week en was in zijn functie verantwoordelijk voor het bij de klanten afleveren van de op de veiling verkochte planten en bloemen. Eind vorig jaar was de werknemer 12,5 jaar in dienst, wat hem volgens de personeelsregeling van Royal FloraHolland recht gaf op een bescheiden jubileumfeestje, waarvoor de veiling hem een budget van €125 gaf. De man had gezegd dat te zullen besteden aan een ’broodje kroket en/of een kop soep’ met een aantal collega’s in de bedrijfskantine.

Foto: Shutterstock

Bedrijfskantine
Op 8 december vond de jubileumviering in de bedrijfskantine plaats, waarbij zo’n dertig collega’s waren uitgenodigd. Ook collega’s van andere afdelingen waren op dat moment in de kantine aan het lunchen. De werknemer hield met behulp van een door hemzelf meegebrachte geluidsinstallatie een speech waarin hij zich negatief uitliet over zijn werkgever.

Volgens verschillende aanwezige collega’s „deelde hij zijn slechte ervaringen over verschillende teammanagers, beweerde hij dat collega’s geen actie zouden ondernemen op bepaalde zaken, dat je als medewerker niets mag binnen Royal FloraHolland, dat niemand iets te zeggen heeft, dat de veiling geen collegialiteit kent, dat je binnen Royal FloraHolland gedwongen zou worden tot van alles en nog wat, dat er niet naar de medewerkers wordt geluisterd en dat hij al zeven leidinggevenden heeft gehad en dat het allemaal niets was”.

Striptease, slagroom en zweepje
Vervolgens verliet de medewerker de kantine om kort daarna terug te keren met een stripteasedanseres die in de kantine heeft gestript en gedanst op schoot bij de medewerker, hem kledingstukken bij haar heeft laten uittrekken en met hem is verdwenen onder een doek. Daarnaast heeft zij gedanst en gestript op tafel, toenadering gezocht tot individuele werknemers en hen gevraagd om haar billen in te smeren met olie, slagroom van haar lichaam af te likken en/of te slaan met een zweepje.

Drie dagen later werd de man op het matje geroepen en geschorst. Tijdens het gesprek ontkende de werknemer dat hij zich negatief had uitgelaten over de veiling. Tevens beweerde hij dat een klant de stripper voor hem had ingehuurd. De kantonrechter achtte de verklaringen van de man echter ongeloofwaardig. Met zijn handelen heeft de medewerker volgens de rechter het vertrouwen van Royal FloraHolland dusdanig beschadigd dat de arbeidsverhouding tussen partijen ernstig en duurzaam verstoord is geraakt. Royal FloraHolland heeft de man daarmee terecht ontslagen, zo blijkt uit het vonnis van de rechter.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties